8. helmikuuta 2015

Get Organized!

Tästähän se on aloitettava..


Bellis Way Of Life


Taas on muistutettava itseään uuden vuoden tavoitteista. Alkuvuoden jatkuvat sairastelut veivät totaalisesti kaiken keskittymisen. Väsymys katkonaisista unista ja uhmaikäisen tempuista sekä jatkuva harmaus saivat lahopäisyyden jo huippuunsa. Koko ajan oli tunne, että jotain on unohtunut tehdä, ja sehän se vasta väsyttävää olikin. Enää ei Post It -lappujen varassa eläminen riittänyt ja tuli tarve keksiä jotain selkeämpää ja organisoidumpaa mallia, että voisi pysyä järjissään ja aikataulussa. 

Onhan se kuitenkin pikkuinen haaste sovittaa yhteen kaksi työtä, kolmen lapsen koulut, läksyt, hoitovuorot ja harrastukset sekä miehen menot. Huomasin, että mitä pidemmälle suunnittelee, sitä helpompaa on sovittaa aikataulut yhteen. Ja Post It -lappuja säästyy. Jotenkin on vaan helpompaa nähdä asiat paperilla.. Ajatuksissa kaikki on sekaisin eikä mistään saa otetta. Ehkä sitä nyt myös löytää itselleen paremmin aikaa, jos vaikka saisi harrastukset aloitettua taas monen vuoden jälkeen, tai edes voisi löytää ne pienet päivittäiset treenihetket. Haluan myös muistaa paremmin kaikki juhlapäivät ja tapahtumat, kaikki pienet tärkeät hetket. Näin niitä pystyy helpommin ja vähemmällä stressillä ennakoimaan. Eikai sitä turhaan sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...


Bellis Way Of Life


Hyvä suunnitelma tuli tarpeeseen myös, kun aloin kirjoittamaan tätä blogia. Selasin netissä kymmeniä erilaisia suunnittelupohjia, mutta kun mikään niistä ei miellyttänyt täysin, täytyi lopulta tehdä ne itse. Näin sai ainakin juuri mieleiset työvälineet omaan tarpeeseen räätälöitynä. 
Jos koet tarvitsevasi samanlaista apua ajan- ja tehtävienhallintaan, voit tulostaa omat kappaleesi 
blogin dokumentit-osiosta. 

Postauksen kirjoittaminen ei ole ihan yksinkertainen juttu. Sen valmistaminen on aikaavievää sekä suunnittelua vaativaa, mutta haluan ehdottomasti löytää sille oman aikansa. Siksi halusinkin tehdä omat pohjat ajan- ja tehtävienhallintaan. Nämä on suunniteltu blogin kirjoittamista ajatellen, mutta ovat myös yleispäteviä tavalliseen arkeenkin. Kasasin kaikki yhteen kansioon, joten nyt ei pitäisi papereidenkaan päästä enää häviämään. Näin suunnitelmat kulkevat myös helposti mukana. Eihän sitä tiedä milloin niitä ideoita syntyy. Yleensä hyvät ideat syttyvät hetkessä, mutta häviävätkin ajatuksista samaan tahtiin, jos ei ehdi niitä välissä laittaa talteen.

Vuosisuunnitelmaan on hyvä merkata tärkeimmät tapahtumat, mitkä ehkä antavat aihetta blogipostaukseen. Esimerkiksi ystävänpäivä, joulu, uusi vuosi, Mary Kay -seminaari, matkat,...

Kuukausisuunnitelmassa voi pohtia jo tarkemmin tavoitteita ja tapahtumia. Halusin laittaa ajatukseksi myös löytää jokaiselle kuukaudelle teeman. Helmikuun teemaksi valitsin juuri tämän organisoinnin. Nyt on aika laittaa suunnitelmat valmiiksi helpompaa tulevaa vuotta varten. Ajatuksissa on jo ainakin kevätsiivoukset, asiakaskortiston järjestäminen ja arjen selkeyttäminen. 



Bellis Way Of LifeBellis Way Of Life


Viikkosuunnitelma keskittyy jo tarkemmin perusarkeen, kuitenkin ajatellen taas blogikirjoituksia. Tavoitteena on, että jospa sunnuntai olisi sellainen päivä, milloin riittäisi aikaa postauksen viimeistelyyn ja julkaisuun. Ideoita on hyvä kirjata ylös pitkin viikkoa ja kuvia suunnitella ajoissa. Tarkoituksena olisi tehdä mahdollisimman paljon kuvia itse. Näin saa taas juuri sitä mitä haluaa..

Postaussuunnitelma auttaa selkeyttämään ajatusta ja laittamaan kasaan uutta tekstiä. Laitoin näitä sivuja kansioon joka aiheelle mitä olin alustavasti miettinyt, ja hups, niitä tulikin jo kahdeksan! Hyvähän se tietysti on, että noin monta juttua on mielessä hautumassa.
Ei ainakaan aivan heti lopu blogin päivittäminen!


Bellis Way Of LifeBellis Way Of Life


Web-tunnukset -pohja oli aivan ehdoton! Tästä taulukosta oikeastaan aloitinkin koko suunnittelun. Blogia koskevia nettisivuja ja tunnuksia on valtava määrä ja kun ajatus on jo valmiiksi jumissa, ei voi olettaakaan, että tunnukset ja salasanat pysyisivät mielessä. Tässä nyt siis siihenkin apua! Toki tämä taulukko on yleispätevä muihinkin tunnuksiin. Voit täyttää siihen vaikka sähköpostitunnuksesi, Facebookin ja Instagramin salasanat,.. mitä vain tarpeen mukaan!


Bellis Way Of Life


Moni varmasti ajattelee kaiken tällaisen hyvinkin turhaksi, mutta minulle se tuntuu ainoalta oikealta tavalta selkeyttää ajatuksia. Kun näkee asiat paperilla on mielessä vähemmän myllerrystä ja epävarmuutta. Ei tule niin paljon unohduksia tai menojen päällekkäisyyksiä. 
Jokainen löytää oman juttunsa, minulle se taitaa olla tämä.

Bellis Way Of Life

Uusi viikko on taas alkamassa ja on täynnä mahdollisuuksia tehdä asioista parempia.. 
Katseet kohti aurinkoisia päiviä ja kevättä! Ihanaa viikkoa Sinulle! Palataan pian...











2 kommenttia:

  1. Mahtavaa Hanna! Jotakin tämäntyylistä sitä minäkin kaipaan, monen kalenterin ihmisenä ;) Aina listoja tekemässä ja sata asiaa muistettavan, pää on kuin höyryjuna ja monet ajatukset häviävätkin höyrynä ilmaan! Vinkkejä tästä ainakin sain, ellen innostu tuota ihan suoraan tulostamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos palautteesta! <3 Näin alkuun sitä kovasti epäilee kaikkea mitä haluaisi kirjoittaa, tulee liikaa kai mietittyä mitä ihmiset ajattelee. Usein sitä vaan kuitenkin saa yllättyä positiivisesti :)
      Ja hei, jos se minua auttaa, niin miksei muitakin! Hyvä mieli tulee jos pystyy ideat jakamaan.

      Poista