15. maaliskuuta 2015

Here Comes The Sun - Aurinkolasit Silmien Suojana, Osa 1

Upeat kevätilmat ovat vihdoin täällä! Aurinko paistaa, hanget hohtaa kirkkaana.. 
Aurinko on ihana ja sen näkemistä on pitkä talvi odotettukin, mutta kaikella on kääntöpuolensa. Ajattelinkin, että on myös tärkeää tuoda esille auringon haittapuolet ja miten niitä vastaan voi suojautua. Miten siis voit turvallisesti nauttia tuosta upeasta auringonpaisteesta? 
Tällä kertaa puhutaan silmistä ja miten niitä voi aurinkolaseilla suojata.


Mikä on aurinkolasien tarkoitus?

Kun puhutaan aurinkolasien käyttötarkoituksesta, ensimmäisenä mieleen tulee tietysti silmien suojaaminen auringon häikäisemiseltä. Aurinkolasien kanssa pystyy näkemään mukavammin sellaisissa olosuhteissa, missä auringon valo haittaa näkemistä. Esimerkiksi autolla ajaminen on todella hankalaa aurinkoisella säällä jos silmiä ei ole suojattu. Häikäisy aiheuttaa vaaratilanteita, joten kyseessä on todella edullinen henkivakuutus. Voi kun ihmiset ymmärtäisivät enemmän panostaa laadukkaisiin aurinkolaseihin..

Häikäisyn lisäksi aurinkolasit antavat suojaa myös UV-säteilylle, tuulelle ja roskille. Tietysti myös ohut silmänympärysiho saa oman suojansa aurinkolaseista. Suojaamattomana auringon säteily aiheuttaa iholle kuivuutta, ryppyjä, maksaläiskiä ja jopa pahimmassa tapauksessa ihosyöpää. Tätä ei monet ymmärrä ajatellakaan, usein kun puhutaan vain silmien suojaamisesta. Ihon suojauskeinoista lisää vielä myöhemmin omassa aurinko-osiossa.. Pysykääpäs kuulolla, tärkeää asiaa tulossa!



Miten valitsen sopivat aurinkolasit?

Ei, yksillä aurinkolaseilla et vaan pärjää, jos haluat laadukasta näkemistä. Ja miksi tyytyisitkään vähempään?

On kummallista, miten ihmiset vähättelevät näkemisen laadukkuutta, varsinkin aurinkolasipuolella. Usein törmää siihen, että ostetaan kyllä jopa yli tuhannen euron laadukas silmälasipaketti, mutta aurinkolaseiksi valitaan vain ne kaikista halvimmat. Miksi?

Autoa ajaessahan ei tarvitse aurinkolaseja kuin kauas katsomiseen. Väärin. Miksi riskeeraat ajamista ja kaikkien turvallisuutta, kun näkeminen mittaristoetäisyydelle on sumeaa?
Eikö olisi mukava ajella kesällä autoa, kun näkökentässä ei ole häikäisyä tai vääristymiä ja näkisit joka etäisyydelle vaivattomasti?

Entäpä olisiko mukava nähdä golfkentällä muuallekin kun vain jonnekin kaukaisuuteen? Mites se kortin täyttäminen onnistuu? Tai kännykän katsominen? Entäpä pitäisikö nähdä myös siihen mailan päähän, jotta osuisit palloon?

Ai, pyöräilet kesällä päivittäin pitkiä pyörälenkkejä? Upea juttu, hieno harrastus! Ne vanhat perusaurinkolasit kyllä helpottavat näkemistäsi ja estävät UV-säteilyä, mutta oletko muistanut miettiä turvallisuusasioita? Entä kun pyöräilet autotien läheisyydessä ja ohiajavan auton renkaista kimpoaa kivi linssiisi.. Kuinkas sitten kävikään? Huonosti tietenkin, kun linssi menee säpäleiksi. 
Tähänkin on saatavilla oikeat turvalliset ja tarkoituksenmukaiset lasit.

Esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon kerrottavaksi! Joka kerta pääsemme kuitenkin 
samaan lopputulokseen.. Valitse siis aurinkolasit käyttötarkoituksesi mukaan, älä tingi turvallisuudesta! Aurinkolaseja on valikoimassa moniin eri käyttötarkoituksiin: kaupunkikäyttöön, vesille, autoiluun, eri urheilulajeihin, keväthangille,... Muista myös, että lasien istuvuus on tärkeä osa suojausta! Anna optikkoliikkeiden asiantuntijoiden auttaa. Kysy rohkeasti neuvoa!
Minkäslaisia aurinkolaseja teiltä löytyy? Mielelläni ottaisin kommentteja ja kuvia vastaan :)

Tässä hieman alkua tärkeästä asiasta.. Stay tuned, osa 2 tulossa pian!
Aurinkoista päivää! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti